Bulaşık Makinesinde Oluşan Kokular Nasıl Giderilir?

15-10-2018 11:42
Bulaşık Makinesinde Oluşan Kokular Nasıl Giderilir?

Bulaşık Makinesinde Oluşan Kokular Nasıl Giderilir?

Günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası olan, kadınların en çok kullandığı alet, mutfak temizliğinin önemli bir parçası, bulaşık makinesinde çeşitli sebepler ile koku oluşumu başlar. Önlem alınmaz ise, tüm eve yayılan ve tabaklarınıza, bardaklarınıza sinebilecek bu kokulara çözüm bulmak için önce oluşma sebeplerini incelemek ve bilmek gerekir.

1- Bulaşıkların İçinde Yıkanmadan Uzun Süre Bekletilmesi

Fazla kalabalık olmayan 2-3 kişilik ailelerde bulaşık makinesi hemen dolmayabilir. Bu süreçte makinanın dolmasını beklemek bir kaç günlük yıkamada gecikmeye ve bulaşık makinesinde koku oluşumuna sebep olacaktır. Fazla kalabalık olmayan aileler için daha küçük ebatlarda ve kısa programlı bulaşık makineleri ve mevcuttur.

2- Bulaşık Makinesinin Kirli Su Hortumunun Yağlanması

Günlük yıkanan bulaşıklar arasında aşırı yağlı bulaşıklarda bulunmaktadır. Yıkanma esnasında kirli su hortumuna yapışan yağlı atıklar, lavabolarda tıkanmaya, su taşkınlarına ve mutfakta kötü kokulara sebep olabilir. Düzenli aralıklarla bulaşık makinesi hortumunun değiştirilmesi sorunu ortadan kaldıracaktır.

Bulaşık Makinesinde Oluşan Kokuların Doğal Yöntemler İle Giderilmesi

Bulaşık makinesinde yıkanan tabak, bardak ve tencerelerin temizliğinde bazı kimyasallar kullanılmaktadır. Bu mutfak malzemelerinin üzerinde biriken kimyasal kalıntılar yiyecek ve içecekler aracılığıyla ağız yolu ile vücuda girer. Bu sebeple bulaşık makinesi temizliğinde yoğun kimyasallar yerine daha doğal yöntemler tercih edilmesi sağlık açısından önemlidir.

Sirke İle Bulaşık Makinesi Temizliği

Hemen hemen evin, her tür temizliğinde kullanılan sirke, yıkama sırasında bulaşık makinesine ilave edilir ise hem kireç oluşumunu önleyecek hem de bulaşık makinesinin içini temizleyecektir. Yıkama haricinde, makine içini temizlemek amacı ile suyla karıştırılan sirke, bir bez yardımı ile kirli bölgelere sürülür. Sirke sayesinde kirlerin zorlanmadan çıktığını göreceksiniz. Sirke kokusu kalıcı değildir, hava ile temas ettikten kısa süre sonra yok olacaktır.

Karbonat Ve Limon İle Bulaşık Makinesi Temizliği

Limon ile sulandırılan karbonat, bir bez yardımı ile boş bulaşık makinesinin içine sürülür, fazla ovalamadan makine içinin temizlendiğini görebilirsiniz. Yine boş çalıştırılan bulaşık makinesi içinde bulunan karbonat, limon karışımının borulara temas etmesini ve boruların da temizlenmesini sağlayacaktır. Ayriyeten bulaşık deterjan gözüne karbonat koyup çalıştırmak ta makine temizliği, kireç sökme ve kötü kokular için sağlıklı ve etkili bir yöntemdir.

Günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası olan, kadınların en çok kullandığı alet, mutfak temizliğinin önemli bir parçası, bulaşık makinesinde çeşitli sebepler ile koku oluşumu başlar.
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.