Dibi Tutan Tencere Korkusuna Son!

23-10-2018 10:28
Dibi Tutan Tencere Korkusuna Son!

 

Öncelikle dibi tutmuş tencerenin yanık kısımlarını tahta kaşık yardımıyla temizleyebildiğiniz kadar temizleyin. İşlemi tamamladıktan sonra tencerenin içine 5 yemek kaşığı karbonat ve 2 bardak ılık su ilave edin. Tencereyi ocağa alıp kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra altını kapatın ve 1 saat boyunca bekletin. Ardından bulaşık süngerine bir miktar karbonat alın ve tencerenin yanın kısımlarını ovalayın. Son olarak durulayın ve yeni gibi olan tencerenizi memnuniyetle kullanabilirsiniz.


İkinci yöntemimizde sirke en etkili yağ sökücüdür. Yanan tencere veya tavanın dibini kaplayacak şekilde sirke dökün. Elma sirkesi de kullanabilirsiniz beyaz sirke de kullanabilirsiniz. Ne kadar sirke koyduysanız bir o kadar su ilave edin ve son olarak bir yemek kaşığı karbonat ekleyin. Karışımı ocakta 20 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan indirdikten sonra ılımasını bekleyin. Ardından tahta kaşık yardımıyla yanık kısımları kolay bir şekilde kazıyabilirsiniz.


Üçüncü yöntemde ise dibi tutan tencereyi 15 dakika boyunca su ve bulaşık deterjanı ile kaynatın. Kaynama işlemi sırasında yanıkların sökülmeye başladığını göreceksiniz. Eğer lekeleriniz gerçekten inatçıysa bulaşık deterjanı yerine yağ sökücü kullanabilirsiniz.


Son olarak uygulayacağınız yöntemlerden biri de hafif lekeler için kullanılmakta. İnatçı değil ama çıkmakta zorlanan lekeler var ise bunun için 2 yemek kaşığı tuz ve yemek kaşığı limon suyu kullanın. Bu karışımı tencerenin içine alın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra bulaşık süngeri ile ovalayın.


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.