Elektrikli Isıtıcılar Zararlı Mı?

19-12-2018 16:22
Elektrikli Isıtıcılar Zararlı Mı?

Sobalı evler yerlerini doğal gaza bıraktı. Çoğu zaman hayatımızı kolaylaştıran doğal gazın bizleri kurtaramadığı durumlarda elektrikli ısıtıcılar imdadımıza yetişiyor. Peki, elektrikli ısıtıcıların zararı var mı? İnsan sağlığını olumsuz etkiliyor mu?

Uzmanlar elektrikli ısıtıcılara karşı vatandaşları uyarıyor. Uzmanlara göre elektrikli ısıtıcılara çok yakın temasta bulunmamak gerekiyor. Bu konu ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

Elektrikli ısıtıcılar diğer elektrikli aletlere oranla daha fazla elektromanyetik radyasyon yaymaktadır. Bu radyasyon alanından kaçınmak için ise elektrikli ısıtıcılara 2 metreden fazla yaklaşmamak gerekiyor. Havaların iyice soğuyup kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde kullanımı oldukça sıklaşan elektrikli ısıtıcılar beraberinde radyasyonu da getiriyor.

Uzmanlar, Elektromanyetik radyasyona maruz kalmamak adına elektrikli ısıtıcılara 2 metreden fazla yaklaşılmaması gerektiğini söylüyor. Uzmanlar "Elektrikli ısıtıcılar, ortama yaydığı elektromanyetik radyasyon açısından birçok elektrikli cihazdan daha zararlı. Bu elektromanyetik alan etkisinden kendimizi korumamız gerekiyor"fikrini beyan ediyorlar.

Elektromanyetik radyasyonun yan etkileri arasında bireylerin baş ağrısı, halsizlik, isteksizlik ve yorgunluğa neden olabilmektedir. Uzmanlar,"Vücut direnci düşük olan insanlarda elektromanyetik alanların kanseri tetiklediği konusunda ciddi araştırmalar var. Bunlar göz önüne alınarak elektromanyetik alan yayan bütün cihazları bilinçli kullanmamız gerekiyor".

Bebeklerin ve küçük yaştaki çocukların bulunduğu odalarda da elektrikli ısıtıcı kullanılmaması gerekiyor. Bebeklerin ve küçük yaşlarda ki çocukların vücut dirençleri daha düşük ve kırılmaya daha çok müsait oldukları için bebek ve çocukların bulundukları ortamlarda elektrikli ısıtıcının bulundurulmaması gerekmekte. Kullanımın mecbur olduğu durumlarda ise oda sık sık havalandırılmalı.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.