FIRIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

19-09-2018 14:36
FIRIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

FIRIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Fırınlar, çok yüksek iç ısıda çalışan ankastre aletlerdir. Her şeyde olduğu gibi fırın alırken de önceliğimiz tabii ki güvenliğimiz olmalıdır. Makinenin ısı ve elektrik yalıtımının iyi olmasına özen gösterilmelidir. Eğer fırın alırken seçimler düzgün gözden geçirilmezse istenmeyen sonuçlar ve kazalar meydana gelebilir. Bu konuda çok hassas olan kişilerin, bir problemden dolayı alev söndüğünde gaz akışını kesecek özellikte fırınları almaları önerilebilir.

Fırınlar, bu zorunlu ihtiyaçları dışında önemli bazı faktörlere göre alınması gerekir. Örneğin, cam kapaklı olanlar dışarıdan yemeğin kontrol edilmesine olanak sağlarlar. Bu özelliği sevenlerin cam kapaklı olanları tercih etmeleri önerilir. Bunun haricinde yemek ile temas halinde olabilecek fırınların, ocak ve fırın bölmesi kolay ve zaman harcatmayarak temizlenebilir olması da bir diğer önemli husustur.

Bir yemeğin pişirilmesi sırasında, ısının aynı anda ve yemeğin her tarafına dağılmasını tercih ediyorsanız, turbo fırınlar sizin için ideal özelliklere sahiptir. Izgara yapmayı seviyorsanız ve istiyorsanız statik fırınlar size daha uygun olacaktır. Ancak ikisi birlikte olsun, ben hem çeşitli yemekler yapayım, istediğim tarzda ve şekilde pişirebileyim diyorsanız, sizler için en uygun fırın çeşidi multifonksiyon fırınlardır.

Isı kontrolünü daha kolay yapmak isteyenler için elektrikli fırınlar uygundur. Bu tür fırınlar elektrik akımını çok çektiğinden dolayı, aldığınız fırının enerji seviyesine dikkat etmeniz istenmeyen bir kazanın önüne geçmek için önemli bir husustur.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.