Kahve Makinesi Seçimi Neye Göre Yapılmalı?

17-10-2018 17:30
Kahve Makinesi Seçimi Neye Göre Yapılmalı?

Kahve Makinesi Seçimi Neye Göre Yapılmalı?


Geçmişten bugüne kadar uzanan kahve serüveni günümüzde de yerini ve değerini korumaya devam ediyor. Bu kadar çok sevilen bir lezzettin çeşit çeşit olması da şaşırtıcı olmasa gerek. Birçok farklı kahve çeşidinin yanında artık birçok farklı kahve makinesi de bulmak mümkün. Örneğin en sevdiğiniz kahve türü nedir? Ne sıklıkta kahve içersiniz? Ve kahve yapımı için ne kadar zaman ayırmak istersiniz? En önemli makine çeşitlerini ve özelliklerini sizin için derledik.

 

Doğru Kahve Makinesi Seçiminde 3 Soru

 

 

1) Ne kadar kahve içiyorsunuz?

 

Ne kadar kahve içiyorsunuz?

Günde kaç bardak kahve tüketiyorsunuz? Aklına estikçe içenlerden misiniz? Yoksa kahvesiz yapamayanlardan mı? Bu soruların cevabı hangi kahve makinesinin sizin için daha uygun olacağı konusunda bir fikir sağlayacaktır. Bazı kahve makineleri birkaç fincan kahveyi birden yaparken bazı makineler sadece birer porsiyon hazırlayabilmektedir. Kahve makinesi seçerken bu alışkanlığınızı göz önünde bulundurmanızı öneririz.

 

2) Hangi kahve türünü içiyorsunuz?


Hangi kahve türünü içiyorsunuz?

 


Yıllardır en sevdiğiniz kahvenize sadık mısınız? Yoksa zaman zaman bir filtre kahve veya espresso kaçamağı yapıyor musunuz? Hangi kahve çeşidini tercih ettiğiniz aynı şekilde kahve makinesi tercihinizi de etkileyecektir. Çünkü her makine her tür kahveyi hazırlayamıyor olabilir.

 

 

3)Bütçeniz ne kadar?


Bütçeniz ne kadar?


Farklı fiyat aralıklarında kahve makineleri bulmanız mümkün. İstediğiniz kahve makinesi için güzel bir araştırma yapıp hem bütçenizi önceden belirlemeniz hem de kahve makinelerinin hangi özelliklerinin sizin için gerçekten önemli olduğunu netleştirmeniz gerekir. Ayrıca kahve makinesi alırken ödeyeceğiniz fiyatın yanı sıra daha sonraki giderlerini de dikkate almalısınız.


Şimdi oldukça yaygın olan 2 kahve makinesi türüne bakalım;


Filtre Kahve Makineleri:Filtre kahve makinesinde çekilmiş her çeşit kahve çekirdeği kullanılabilir. Böylece belli bir kahve çeşidine bağlı kalmamış olunur. Filtre makineleri ile aynı anda 12 fincana kadar kahve hazırlamak mümkündür. Birçok kişiye aynı anda kahve sunmak istiyorsanız klasik filtre kahve makinesi idealdir.



Kapsül Hazneli Makineler: Kapsüllü kahve makinesi kahve severler için oldukça geniş bir kahve yelpazesi sunuyor. Filtre kahveden, caffè crema, espresso veya cappuccino'ya kadar farklı kahve lezzetlerini keşfetmek mümkün. Kapsül haznesine dilediğiniz kapsülü yerleştirdikten sonra entegre su haznesinde gerekli miktardaki su uygun ısıya getirilir, ardından basınç altında kapsüle press edilir. Yaklaşık bir dakika sonra taze kahveniz hazır!

 

 

 

 

 

 

 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.