Klima Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

24-12-2018 15:12
Klima Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarının kavurucu sıcağından bizleri kurtaran klimalar birçoğumuzun vazgeçilmezi. Yazın ortasında bozulan bir klima ise tam bir kâbus olurdu. Bu tip sorunlarla karşılaşmamanız adına klima alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği çok önemli. Bu sayede sürekli arızalanan bir klima sorunu ile karşı karşıya kalmazsınız.

1. Klima alınca bütün sıkıntılar maalesef ki bitmiyor. Alım satım açısından rahat edebilmeniz için bu işlerle sorunsuz ilgilenebilen bir firmaya ihtiyacınız var. Aynı zamanda geniş servis ağı olan bir firmayla alışveriş yapmak bakım veya tamirat gibi durumlarda zorlanmamanızı sağlar.

2. Mekanınızın kapasitesine uygun bir klima seçimi yapmak enerji tasarrufuna ve uzun ömürlü bir klima anlamına gelmekte.

3.Büyük mekanlarda salon tipi klima, küçük mekanlarda split tipi klima kullanmayı tercih edin.

4. Klimanızın enerji ve performans oranının yüksek olmasına dikkat edin. Bu sayede klimanızdan kısa sürede etkili ve bir o kadar da tasarruflu geri dönüş alırsınız.

5. Isıtma ve soğutma konusunda da etkili ve tasarruflu bir klima arayışındaysanız İnverter klimaları tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

6. Ortamın sıcaktan ziyade nemli olduğu dönemlerde bir hayli sıkıntılı olmakta. Bu gibi durumlarda klimanızın soğuk üflemesi ise sizleri hasta edebilir. Nem ayarı bulunduran klimalar sayesinde ortamı soğutmadan mevcut nemi yok ederek konforu yakalayabilirsiniz.

7. Alacağınız klimanın ne gibi filtre özelliklerine sahip olduğunu bilmelisiniz. Bazı filtreler sadece toz ve polen tutma özelliklerine sahipken bazıları çok daha gelişmiş olabilmekte.

8. Sessiz, sakin ve konforlu bir ortam için en uygun seçim düşük sesli çalışan Inverter teknolojisine sahip klimalar olacaktır.

9. Uzun süre aşırı ısınan-soğuyan bir ortam çok çabuk hasta olmanıza neden olabilir. Bu yüzden sağlıklı ve dengeli bir ortam için soğuk sıcak dengesine göre kendini ayarlayan klimaları seçmek doğru tercih olacaktır.

10. Klimanızın gün içerisinde belli zaman aralıklarında açılıp kapanabilmesi için 24 saat çoklu ayar özelliğine sahip klimalara bir göz atın deriz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.