Pratik Davlumbaz Temizleme Yöntemleri

19-09-2018 14:34
Pratik Davlumbaz Temizleme Yöntemleri

Pratik Davlumbaz Temizleme Yöntemleri

Davlumbazınızın yağ filtreleri çok mu kirlendi? Artık nasıl temizleyeceğim diye dert etmenize gerek yok. Pratik davlumbaz temizleme yöntemleriyle hem zamandan tasarruf edebilir hem de fazla bir zahmete girmenize gerek kalmadan temizleyebilirsiniz.

Teknolojinin kadınlara sunduğu harikalardan biri de davlumbazlardır. Davlumbaz olmayan mutfakta balık ya da kızartma yapmak baya bir zahmete sebep olabilirdi. Bu noktada davlumbazın görevi mutfaktaki kirli havayı alıp dışarıya atmak ve sizin mutfakta daha rahat çalışmanızı sağlamaktır.

Bu işlemleri yaparken davlumbazın filtrelerine yağ tabakaları birikir ve zamanla tıkanır. Bu nedenle düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Nasıl temizleyeceğim diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu noktada size pratik bir önerimiz var.

Davlumbazınızın yağ filtrelerini evde karbonatlı suyla kolayca temizleyebilirsiniz. Nasıl mı? İşte pratik pratik yöntemlerimizi açıklıyoruz.

Karbonatlı su için gerekenler:

Kaynamış su ve karbonat.

Uygulanışı:

Geniş bir tencerenin içine göz kararı koyduğunuz suyukaynatın. Su kaynadıktan sonra içine 1 bardak karbonat atın ve karıştırın. Daha sonra davlumbazın yağ filtresini kaynayan karbonatlı suyun içine alın. Veya geniş bir kaba dökerek filtreyi de kaba koyun. Bu işlemi yağlar çözülene kadar bekletin. Diğer yağ filtresini de temizledikten sonra davlumbazınız artık tertemiz olacak.

Karbonatla davlumbaz temizleme yönteminebenzer bir uygulamada lavabo açıcı. Yağ filtrelerini banyonuzda küvet içine yerleştirin üstüne lavabo açıcıyıiyice dökün. Daha sonra üzerine sıcak suyu gezdirin ve oradan bir süre uzaklaşın. Asitli buhar nefesinizi tıkayabilir. Bir süre sonra geldiğinizde bütün yağın filtrelerden arındığını göreceksiniz.

Davlumbaz temizlerken dikkat edilecekler

-Sert süngerle silmeyin çizilebilir.

-Davlumbaz yüzeyi filtreleri gibi olmadığından ılık suyla silinmesi gerekiyor.

-Toz veya sıvı deterjanları tercih etmeyin.

- Eğer davlumbazınız çelik ya da alüminyum malzemeden yapılmış olanı tercih ettiyseniz özel temizlik ürünleri kullanmanız gerekir.

-Davlumbazların koku filtreleri 6 ayda bir değiştirilmelidir.

Asilev Aletleri olarak sizlere en iyi ürünlerimizi sunuyor ve teknolojinin en iyisinden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bu vb. önerilerimizden yararlanmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.