Televizyon Alırken Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

03-10-2018 12:01
Televizyon Alırken Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

Televizyonlar artık sadece bir kanalı açıp seyretmekle kalmayıp, günümüz teknolojisiyle hemen hemen bir bilgisayardan farkının olmadığını görüyoruz. TV kanallarını izlemek dışında İnternet, YouTube gibi platformlara bağlanıp, film izleyebiliyoruz. Bunun için dikkat edeceğimiz bazı noktalar var çünkü bilinmeyen ve kalitesiz markalardan dolayı hüsrana uğrayan müşterilerin sayısı gün gün artmaktadır.

Televizyon alırken aklınızda olması gereken ilk şey görüntü kalitesi elbette. Örneğin en iyi görüntü kalitesini arıyorsak o halde Televizyon ekranımızın OLED teknolojisini kullanıyor olması gerekiyor. Eğer OLED size çok maliyetli geliyorsa, o halde görüntü kalitesinden çok da ödün vermeden daha uygun fiyatlı modellere bakmamız gerekecek. Bunun için de 4K ve HDR teknolojilerini sunan bir LED TV işinizi fazlasıyla görecektir. Arçelik’in 65 inçlik LED TV'leri size en uygun olan televizyon olacaktır.

Diğer önemli nokta olan HDR çok ama çok önemli bir özelliktir. Açılımı High Dynamic Range yani Yüksek Dinamik Aralık olan HDR'yi şöyle açıklayabiliriz:

 

Görüntülerin temeli siyahlar ve beyazlar diyebiliriz. Aslında evet birçok etken mevcut sadece siyah ve beyazla kısıtlamamak lazım fakat görüntüye esas derinliği katan etkenler bunlardır. HDR’ın görüntülerdeki gölgelerin arkasında saklanan ince detayları görebilme ve renkleri oldukça gerçekçi kılmak gibi bir güzelliği mevcuttur. Sonuç olarak televizyon alırken dikkat edeceğiniz bu noktalar televizyonunuzun ömrünü uzatmakta size yardımcı olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.