YENİ NESİL BUZDOLABI TEKNOLOJİLERİ

13-07-2021 16:38
YENİ NESİL BUZDOLABI TEKNOLOJİLERİ

YENİ NESİL BUZDOLABI TEKNOLOJİLERİ


Mutfaklar için vazgeçilmez ihtiyaç olan buzdolapları uzun yıllardır kullanılmakta. Gelişen teknolojiyle birlikte geliştirilen yeni nesil buzdolapları artık yalnızca ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmıyor özel deneyimler yaşamamızı da sağlıyor. Zamana ayak uydurmaya buzdolabınızı değiştirerek başlamak istiyorsanız aşağıdaki son teknoloji özelliklere mutlaka dikkat etmelisiniz. 

Mavi Işık Teknolojisi 

Yaydığı ideal dalga boyuna sahip ışıkla sebze ve meyvelerin doğal ortamında olduğu gibi fotosentez yapmasını sağlayarak çok daha uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olur. Mavi ışık altında muhafaza edilen yiyecekler besin ve vitamin değerlerini çok daha uzun süre korur. 

AirFresh Teknolojisi 

Eski tip buzdolaplarının en büyük sıkıntılarından biri koku problemidir. Yeni nesil buzdolaplarında bu problemi çözmek için geliştirilen AirFresh teknolojisi ile kötü kokulara son verildi. AirFresh hava temizleme filtreleri sayesinde dolap içerisinde düzenli bir hava akımı sağlanır ve daha sağlıklı ve temiz bir ortam oluşturulur. Böylece kötü kokularının yayılması ve birbirine karışması engellenir. 

NeoFrost teknolojisi

İki ayrı soğutma sistemine sahip bu teknolojiyle soğutucu ve dondurucu bölümleri birbirinden bağımsız çalışır. Böylece daha hızlı soğutma elde edilir ve soğutucuda bulunan yiyeceklerin donma riski minimuma indirilmiş olur. Soğutucu ve dondurucu bölümlerin tek fan ile çalışmamasıyla da iki bölüm arasındaki kokuların birbirine karışması engellenmiş olur.

Led Aydınlatma Sistemleri

Led aydınlatma sistemleri sayesinde dolapların içi daha aydınlık ve daha eşit bir görüş alanı sağlanır. Eski tip tek ampulle aydınlatılan dolaplarda görüş alanı daha kısıtlıydı ama led aydınlatma sistemleri dolabın iç kısmında dolaştığı için her yerini aynı aydınlıkta görmek mümkün. 

FullFresh Sistemi

Taze yeşillikler ve meyveler diğer yiyeceklere göre çok daha hassas yapıdadırlar. Sebze ve meyvelerin ihtiyaç duyduğu ideal nem oranını sağlayarak bozulmasını engeller ve saklama süresini maksimuma çıkarır. Özel olarak tasarlanan hava kanalları ile tasarlanmış özel sebzelik bölümleri ile yiyecekler 30 güne kadar bozulmadan tazeliğini korur.


Dinamik MultiAirflow ve AirCarpet Teknolojileri

Gıdalarda %40 daha hızlı soğuma sağlayan ve soğuk havanın dolabın her yerine eşit olarak yayılmasına neden olan MultiAirflow sistemi ile yiyeceklerin daha uzun süre taze kalması sağlanır.
Hava halısı olarak da bilinen AirCarpet teknolojisi de genişlikleri %30 oranında arttırılan hava kanalları sayesinde dolap içi camların eşit şekilde soğumasını sağlar.

VitaFresh Teknolojisi

Buzdolabı çekmecelerinde kullanılan VitaFresh teknolojisi ile besinlerin vitamin ve nem kaybı önlenerek çok daha uzun süre tazeliğinin korunması sağlanır. Çekmecelerde kullanılan özel sürgü sistemi ile yiyeceklerin dış hava ile temasını sınırlanır ve ideal koşulların korunması sağlanır. Özel olarak tasarlanan dalgalı taban yapısı sayesinde yiyeceklerin zemin ile teması minimumda tutular.

Eco-Fuzzy Fonksiyonu

Buzdolabı kapısını çok sık açıp kapatırız bu da ısı kaybına sebep olur ve buzdolabı ısıyı düzenlemek için çok daha fazla çalışır. Geliştirilen Eco-Fuzzy fonksiyonu ile uzunca zaman kapıları açılmayan veya çalışma ayarı değiştirilmeyen buzdolaplarının enerji tasarrufu moduna geçmesi sağlanır.

Frost-Free sistemi

Yiyeceklerin üzerinde ve dolabın iç kısmında buz oluşmasını engelleyen FostFree teknolojisi sayesinde yiyecekler tazeliğini uzun süre korur. Karlanma yapmayan buzdolabı sayesinde de buz çözme işlemi yapmamıza gerek kalmaz.

Entegre Dondurma Makinesi 

Hiç şüphesiz ki yaz aylarında en sık tüketilen yiyeceklerin başında dondurma gelmektedir. Yeni nesil buzdolapları sayesinde ayrıca bir dondurma makinesine gerek kalmadan evde sağlıklı dondurmalar yapmak mümkün. Bu özelliğe sahip buzdolaplarının içerine entegre edilmiş özel bir karıştırma kabı bulunmaktadır. Dondurucu kısmından ayrı olarak tasarlanan dondurma yapma bölümü dondurucunun ısı kaybetmesini engeller. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.