Buhar Kazanlı Ütü Nasıl Temizlenmeli?

25-09-2018 13:35
Buhar Kazanlı Ütü Nasıl Temizlenmeli?

Ütü yaşamımızda yer alalı bir hayli zaman oldu. Günlük hayatımızda kullandığımız kıyafetlerimizin daha temiz bir görünüm elde edebilmesi için ütülenmesi şart. Ütüler hayatımıza girdikten sonra birçok değişikliklere uğradı ve en son hali olarak da kazanlı ütüler kullanılmaya başlandı. Kazanlı ütüler insan hayatını kolaylaştıran birçok donanıma sahip. Bu donanımlardan biride yüksek buhar teknolojisidir.

Ancak yüksek buhar suda bulunan kireç oranının zamanla ütü tabanına yapışması sonucunda işlevini yapamayabilir. Kazanlı ütülerde kireç temizlemesi yapılmazsa ütüden istenilen performans alınmaz. Kıyafetlerin üzerinde beyaz, sarı lekeler oluşmaya başlar. Kazanlı ütü de kireç temizleme için birçok farklı yöntem bulunur. Bu yöntemler sayesinde kazanlı ütünüzde ki kireçlerden kurtulmak mümkün.

 

Kazanlı ütü kireç temizleme yöntemleri şöyledir;

1)Sirke; Kazanlı ütü kireç temizleme yöntemlerinden biride Sirkedir. Üzüm veya elma sirkesi tercih edilebilir. Bunun için bir ölçek (yaklaşık yarım çay bardağı) sirkeyi kazanlı ütünüze koyun. Su hazinesini suyla doldurup fişi takın ve ısınmasını bekleyin. Ara sıra buhar düğmesine basılı tutun ve dediklerinden buhar ile sirkenin çıkmasını sağlayın.Böyle yarım saat beklettikten sonra soğutun ve suyu dökün.

2)Limon Suyu; limonun suyunu sıktıktan sonra suyunu süzün. İçinde tortu kalmayan bir limon suyunu hazneye doldurup su ilave edin. Isının etkisiyle limonun asidik yapısı kazanlı ütünüzün kireçten arınmasını sağlayacaktır.

3)Kireç sökücü;Kazanlı ütü kireç temizleme yöntemleri arasında en riskli olanı anlatmaya geldi. Kimyasal içerikli ürünler olduğundan dolayı dikkatli kullanmak gerekir. Aksi takdir de ürünü bozabilir ve delinebilir. Bu nedenle küçük ölçekli kullanın ve aşırı ısıtmayın. Buharını elinize gözünüze temas ettirmeyin. Buharı solumamaya özen gösterin.

 

 

 

 

 

 

Bütün bu temizlik işlemlerinden daha önemlisi ütünüzün kireçlenmesini önlemektir. Bunun için ihtiyacınız olan ütü suyunuzu kaynamış olarak kullanmaktır. Bu aslında çok kolay bir yoldur. Çaydanlığınızın altında kalan kaynamış suyu pet şişelerde biriktirerek ütü yaparken bu suyu kullanabilirsiniz. Böylelikle kazanlı ütünüz uzun ömürlü olacaktır.


 

 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.